De mogelijkheden van IP cameras feature image 01

De mogelijkheden van IP camera’s

Samenvatting Artikel

IP camera’s zijn tegenwoordig erg populair als beveiliging van je huis of bedrijfspand. Wat zijn nou precies de mogelijkheden van IP Camera’s? Is het slim om een IP camera aan te schaffen? In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden van IP camera’s en de voordelen ervan.

Huis of bedrijfspand beveiligen

Ben je aan het nadenken over het beveiligen van je huis of bedrijfspand? Er zijn een aantal redenen om dit wel te doen.

1. Je hebt altijd en overal inzicht in wat er gebeurt rond je huis of bedrijfspand.

2. Kijk gemakkelijk live mee met de camera’s.

3. Maak opnames van wat er gebeurt en sla deze op in je computer of in de cloud.

4. Ontvang alarmmeldingen als er iets mis is rond je huis of bedrijfspand.

5. Stel de camera’s in om bepaalde acties uit te voeren als er alarmmeldingen binnenkomen, zoals het inschakelen van licht of het bellen van een bepaald nummer.

IP camera sets

IP camera sets zijn gemakkelijk te combineren met andere beveiligingssystemen. Je hebt dan één systeem waarmee je alle beveiligingsaspecten van je huis of bedrijfspand kunt regelen. Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere IP camera sets te combineren, zodat je een groter gebied kunt beveiligen. Dit maakt IP camera’s erg flexibel en geschikt voor elke situatie.

HikVision camera’s

HikVision camera’s zijn van hoge kwaliteit en bieden veel mogelijkheden. Zo is het mogelijk met HikVision camera’s bijvoorbeeld live meekijken op je mobiele telefoon of computer. Het is ook mogelijk om op afstand opnames te maken of de camera’s in te schakelen bij beweging. Hiervoor heb je wel bewegingssensoren nodig. Daarnaast zijn HikVision camera’s erg betrouwbaar en hebben ze een lange levensduur. HikVision wordt gezien als echte marktleider. HikVision is grotendeels in handen van de Chinese overheid. HikVision biedt overigens niet alleen camerasystemen, maar ook alarmsystemen.

Dahua camera’s

Dahua camera’s zijn eveneens van hoge kwaliteit en bieden net zoals HikVision veel mogelijkheden. Zo kun je met Dahua ook live meekijken, opnamen maken op afstand en camera’s inschakelen bij beweging Dahua is eigenlijk de nummer twee achter de marktleider en volgt HikVision snel op. Dahua is een private onderneming. Er zijn veel overeenkomsten tussen Dahua en HikVision, dus je kunt nooit fout gaan met beide opties.

Dahua camera’s

Ajax alarmsysteem

Een Ajax alarmsysteem is erg betrouwbaar en beveiligt je huis of bedrijfspand goed. Daarnaast zijn de alarmsystemen van Ajax eenvoudig te bedienen en te monteren. Wanneer je dit toch liever laat doen, kun je ervoor kiezen een installateur in te huren. Nadat het alarmsysteem is geïnstalleerd, kun je het controleren op afstand. Ajax is overigens niet alleen geschikt voor IP camera’s, maar ook voor andere beveiligingssystemen.

Wanneer je kiest voor beveiliging, zijn IP camera’s een goede keuze. Zo kun je kiezen voor de grootste merken camerasystemen van HikVision en Dahua. Ook kun je kiezen voor een alarmsysteem van HikVision of Ajax. Wanneer je in een vrijstaand huis woont en er in de buurt veel wordt ingebroken, kies je liever voor een alarmsysteem. Wil je een oogje in het zeil houden, kies je voor een camerasysteem.

Meer artikelen over domotica