Beveilig je huis met smart beveiliging feature image 01

Beveilig je huis met smart beveiliging

Samenvatting Artikel

Benieuwd wat smart beveiliging voor jou kan betekenen? In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden die deze techniek met zich meebrengt en geven we aanbevelingen voor slimme beveiligingsapparatuur.

Waarom een slim beveiligingssysteem nemen

Inbraak is een steeds vaker voorkomend probleem in Nederland. Een manier om dit te voorkomen is met inbraakbeveiliging. Dit is een type huisbeveiligingssysteem dat verschillende sensoren, signalen en alarmen gebruikt om te detecteren wanneer iemand het huis is binnengekomen. Daarnaast is het altijd fijn om te weten wat er in en rondom je huis gebeurt. Er zijn een aantal redenen om een slim beveiligingssysteem te nemen:

 • Je hebt altijd zicht op wat er in en rondom jouw woning gebeurt.
 • Doordat de beveiligingsapparatuur opvalt ben je minder snel een doelwit voor inbrekers.
 • Er is altijd bewijs als er toch iets misgaat.
 • Je hebt gemakkelijk contact met mensen voor de deur, ook als je niet thuis bent.

De soorten slimme beveiligingssystemen

Er zijn verschillende soorten beveiligingssystemen die kunnen worden toegepast in huis. Zo zijn er beveiligingscamera’s, slimme deurbellen (die eigenlijk ook als beveiligingscamera functioneren), slimme sloten en sensoren.

Slimme deurbel

Een innovatieve deurbel waarmee je ziet wie er voor je deur staat zonder deze te openen en met deze persoon te spreken. Je kan bijvoorbeeld de pakketbezorger vragen om het pakketje bij de buren af te leveren of ergens in de tuin te leggen. De deurbel gaat af op verschillende apparaten zoals de telefoon, tablet, Smart TV en Smart Home Systeem.

De deurbel heeft daarnaast nog meer functies. De bel waarschuwt namelijk wanneer er verdachte bewegingen of geluiden in de buurt van jouw woning zijn. De deurbel werkt als het ware als beveiligingscamera waarvan de beelden terug te zien zijn via de bijbehorende app.

Er zijn twee soorten slimme deurbellen die goed werken en gemakkelijk te installeren zijn en waarbij het nieuwste model €199,99 kost. Het is hierbij mogelijk om een abonnement af te sluiten om de beelden op te slaan. Let er wel op dat de WiFI verbinding bij de deur sterk genoeg moet zijn. De meest gangbare slimme deurbellen zijn:

 • Ring Doorbell: het voordeel is dat deze deurbel te koppelen aan alle camera’s, sensoren en alarmen in één app. Het opladen gebeurt automatisch met behulp van een zonnepaneel aan de bovenkant van de deurbel. Het nadeel aan deze deurbel is dat het niet te koppelen is aan Google en Apple. Ring is een opzichzelfstaand merk.
 • Google Nest Doorbell: het voordeel is dat deze deurbel wel te koppelen is aan de Smart Home Systemen van Google en Apple. Bovendien herkent deze deurbel gezichten. Het nadeel is dat Google geen andere beveiligingsproducten heeft, waarmee je kan koppelen. Ook is er geen automatische oplader zonder kabel.

Slimme sloten

Slimme sloten zijn sloten die met het internet verbonden zijn en worden geopend door middel van een app, vingerafdruk en/of code. Dit is een geweldige manier om de deur te vergrendelen zonder sleutel. Daarnaast is het ook gemakkelijke om anderen toegang te geven of zelfs uit te sluiten.

De LOQED Smart Lock en Bold Smart Lock zijn momenteel de twee bekendste merken. Beide sloten hebben de mogelijkheid te openen met een app en code en zijn dus ook te openen wanneer je je telefoon niet bij je hebt. Beide sloten vervangen de cilinder van je deur en gaan open wanneer je dit aangeeft op de app of de code intypt:

 • LOQED Smart Lock: het voordeel van dit slot is dat het SKG*** gecertificeerd is. Dit betekent dat dit slot voldoende inbraakwerend is. De Bridge, die zorgt voor de verbinding tussen je slimme slot en het internet, max maximaal 3 meter van het slot staan. Het nadeel van dit slot is dat het 2kg en daardoor behoorlijk aan de zware kant is. De LOQED Smart Lock kost €229.
 • Bold Smart Lock: dit slot heeft dezelfde functionaliteiten als de LOQED Smart Lock, maar is een stuk lichter, namelijk 0,5kg. Ook dit slot heeft een Bridge nodig voor de verbinding tussen je slimme slot en het internet. De Bold Smart Lock is goedkoper dan de LOQED Smart Lock en kost €199.

Beveiligingscamera’s

Het concept van beveiligingscamera’s is voor iedereen bekend, maar tegenwoordig worden deze camera’s een stuk sneller. Zo is het mogelijk om de beelden altijd in te zien en om deze gemakkelijk met nodige contacten te delen. Daarnaast worden de camera’s een stuk efficiënter door bijvoorbeeld alleen beelden op de slaan waarop beweging is gedetecteerd. De bekendste camera’s zijn momenteel van Google Nest en Ring. Deze zijn ook gemakkelijk te combineren met de deurbellen en de Ring camera’s ook met hun sensoren. De voor- en nadelen van beide merken:

 • Ring Cam: het voordeel van de Ring Cam is dat dit gemakkelijk is uit te breiden naar een complete beveiligingsinstallatie met alarm etc. Bovendien is de duur van de batterij 24 uur en kan deze worden opgeladen met een zonnepaneel.
 • Google Nest Cam: het voordeel van de Ring Cam is dat het goed te gebruiken is bij de apps van Google. De camera herkent niet alleen mensen, maar ook dieren. Het nadeel van de Google Nest Cam is dat het alleen is uit te breiden in combinatie met andere producten van hetzelfde merk. Daarnaast moet je de versie met de accu aanschaffen, anders valt de camera vrijwel direct uit.

De Ring Cam kost €59 en daarmee ben je goedkoper uit dan met de Google Nest Cam. Deze kost namelijk €97,99.

Slimme sensoren

Slimme sensoren kunnen bewegingen detecteren in en rondom het huis. Ze zijn ideaal in combinatie met camera’s die bij beweging opnemen. De meeste slimme systemen geven een push melding zodra er beweging is gedetecteerd. Het grootste voordeel van bewegingssensoren is dat ze een stuk minder privacygevoelig zijn, er worden namelijk geen beelden opgeslagen. Dat is ook de reden dat deze sensoren een stuk populairder zijn binnenshuis. De twee bekendste merken zijn momenteel Somfy en Ring:

 • Somfy: dit merk verkoopt alleen sensoren en camera’s. Veel mogelijkheid om uit te breiden is er dus niet, maar dit maakt het dan ook betaalbaar. Een losse sensor kost €59.
 • Ring: je hebt hier veel mogelijkheid om uit te breiden naar meer beveiligingsapparatuur, want het aanbod is een stuk groter dan Somfy. Een beginpakket met sensoren kost €249,99. Daarbij hoort een complete installatie met een paneel waarop je met codes het alarm in- en uitschakelt.

Het beveiligen van je huis is altijd een goed plan. Het is hierbij wel handig om jouw privacy en dat van de mensen om je heen in acht te nemen. Denk daarom goed na over welke producten je aanschaft en van welk merk je dat doet. Door de juiste keuzes te maken wordt jouw woning een stuk veiliger en heb je meer grip op wat er in en rondom je huis gebeurt.

Meer artikelen over domotica