Welke soorten slimme camerasets zijn er feature image 01

Welke soorten slimme camerasets zijn er?

Samenvatting Artikel

Deze slimme camerasets zijn er zoal

Ben je op zoek naar slimme camerasets? Het is erg belangrijk om je woning goed te beveiligen. Inbrekers worden steeds sneller, maar gelukkig wordt de inbraakbeveiliging dit ook. Wil je slimme camerasets kopen, dan heb je de keuze uit diverse soorten beveiligingscamera’s. Dit is een voorbeeld van domotica. Zo kun je kiezen voor analoog, HD CVI, HD IP, en HD SDI. Al deze camera’s gebruiken diverse technieken. Om te weten welke slimme camera geschikt voor jou is, is het belangrijk meer te weten over de diverse soorten camera’s. In dit artikel vertellen we je dan ook alles over de diverse soorten beveiligingscamera’s. Lees snel verder voor meer informatie over de verschillende camerasets.

Analoge bewakingscamera’s

Analoge bewakingscamera’s zijn vrij bekende beveiligingscamera’s. De maximale resolutie die deze beveiligingscamera’s kunnen bereiken betreft 960 x 576 pixels. Analoge bewakingscamera’s zijn vrij goedkope beveiligingscamera’s in vergelijking met andere soorten camera’s. Je sluit de camera aan op een DVR recorder. Deze zet de beelden naar digitale beelden om die vervolgens op de monitor te bekijken zijn.

Full HD CVI

Een full HD CVI camera is een camera die zich bevindt tussen een analoge beveiligingscamera en een HD SDI beveiligingscamera. De kwaliteit is iets hoger dan bij een analoge camera, maar de beelden worden wel over de analoge coaxkabel ontvangen. Met een HD CVI camera kun je een HD beeld van 720 of 1080 pixels ontvangen. Ze kunnen enkele meters zijn verwijderd van de recorder en toch zorgen voor een goed beeld. Je hoeft hiervoor niet je kabels te vervangen, waardoor je een analoog camerasysteem ook eenvoudig upgrade naar een Full HD CVI systeem.

Full HD SDI

Een full HD SDI camera is perfect als je beelden op wit nemen waarop beweging te zien is. De SDI camera gebruikt de snelheid die bij de analoge techniek gebruikt wordt, maar laat full HD kwaliteit zien. De SDI camera maakt net zoals analoge en CVI camera’s gebruik van coaxkabels. HD SDI camera’s zenden een digitaal signaal uit.

Full HD IP

En heb je nog de full HD IP beveiligingscamera. Dit is een speciale bewakingscamera die gebruikmaakt van de nieuwste digitale technieken. HD IP camera’s zorgen op dit moment voor de beste beeldkwaliteit. Ze zijn perfect voor situaties waarin er voldoende licht is en beelden waarop er weinig beweging is. Deze camera is doorgaans goed te verbinden met de smartphone of tablet. Dit maakt het mogelijk om meteen vanaf jouw mobiele apparaat te zien wat er zoal gebeurt in en rondom het huis. Ook kun je de beelden eenvoudig opslaan.

Kies de beste beveiligingscamera uit

Je weet nu welke soort beveiligingscamera’s er zijn en wat ze kunnen bieden. Misschien weet je nu ook welke beveiligingscamera het beste bij jou past. Bekijk eens online de beveiligingscamera van jouw keuze en ga eens op zoek naar verschillende soorten aanbieders. Er zijn diverse goede camerasets op de markt. Wij garanderen dan ook dat je snel de ideale beveiligingscamera voor jouw woning of pand zal vinden.

Benieuwd naar meer voorbeelden van domotica? Lees dan snel verder.

Meer artikelen over domotica