Slimme deurbellen dit is er mogelijk feature image 01

Slimme deurbellen: dit is er mogelijk

Samenvatting Artikel

Dit zijn de mogelijkheden van slimme deurbellen

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden van een slimme deurbel zijn? Een slimme deurbel is een speciale deurbel die ervoor zorgt dat je direct contact hebt met je bezoeker. Je hebt gewoon contact via je smartphone, waardoor het ook mogelijk is te communiceren met bezoekers als je niet thuis bent. In dit artikel vertellen we je uit welke mogelijkheden je zoal kunt kiezen als je een slimme deurbel gaat kopen.

Waarom een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is zoals we al vertelden een deurbel die ervoor zorgt dat je direct contact met de bezoeker maakt. Dit is een soort domotica. Je weet zo zelfs wanneer je niet thuis bent wie er precies voor je deur heeft gestaan. Veel mensen kiezen voor een slimme deurbel gecombineerd met een slim deurslot. Hierbij verzend je een tijdelijke toegangscode naar mensen die wel toegang mogen hebben tot de voordeur via de app. Zo heb je geen ouderwets deurslot meer nodig. Een slimme deurbel gecombineerd met een slim deurslot biedt net even iets meer veiligheid.

Draadloos of bekabeld

Kies je voor een slimme deurbel, dan kun je kiezen voor een draadloze verbinding of een bekabelde verbinding. Een slimme deurbel werkt alleen met internet. Hierbij maakt de deurbel verbinding met een kabel of wifi. Kies je voor een bekabeld netwerk, dan profiteer je van een stabielere verbinding dan draadloze wifi. Je moet de internetkabel dan wel tot de deurpost doortrekken. Het is eenvoudiger om je deurbel draadloos te verbinden. Wel moet de wifi ontvangst dan echt goed zijn, zodat je altijd toegang hebt tot je voordeur. Eventueel kun je nog een powerline adapter in de hal zetten voor een betere ontvangst.

Keuze uit diverse abonnementen voor beelden opslaan

Met een slimme deurbel kun je ook kiezen hoe de beelden worden opgeslagen. De camera van de deurbel maakt live foto’s en video’s van bezoekers die voor de deur staan, die je in de app kunt bekijken. Het geheugen van de deurbel is echter vrij klein. Hierdoor kun je ervoor kiezen om een maandelijks of jaarlijks abonnement af te sluiten. Je kunt er echter ook voor kiezen een deurbel te kopen met een slim basisstation dat lokaal de beelden opslaat. Hierdoor betaal je niet een maandelijks terugkerend bedrag.

Wel of geen geluidssignaal

Je kunt er verder nog voor kiezen om wel of geen geluidssignaal te laten horen. Bij een slimme deurbel is de smartphone de ontvanger van het signaal. Stel dat er iemand aanbelt, dan hoor je dit op je telefoon. Je hoort geen signaal in huis als iemand aanbelt. Je kunt er ook voor kiezen om de deurbel te voorzien van een deurbel signaal in huis. Hierbij hoor je ook een geluid in huis als iemand aanbelt. Let wel op of dit ook te koppelen is aan jouw gewenste slimme deurbel.

Zelf installeren of laten installeren

Je kunt er verder nog voor kiezen om zelf je deurbel te installeren of deze te laten installeren. Zelf installeren kan best nog ingewikkeld zijn. Sommige modellen vereisen net wat meer specialistische kennis. Wil je dat de deurbel echt goed wordt geïnstalleerd, dan kun je ook overwegen om een monteur in te zetten. Aan jou de keuze.

Benieuwd naar meer voorbeelden van domotica? Lees dan snel verder.

Meer artikelen over domotica